برای مبارزه با رژیم شاه تزهای مختلفی مطرح بود
#یادداشت
#مقام_مردم
#مهدی_اعلایی
#یادداشت_16
#جلسه_263
برای مبارزه با رژیم شاه تزهای مختلفی مطرح بود و بعضا عملی هم، شد؛ مثل قیام مسلحانه! اما آنچه موفق شد، ایده امام بود. بسیج کردن مردم و مردم را پیشرو نهضت قرار دادن. پس از انقلاب زمینه آن بود که همچون سایر انقلاب ها مردم به خانه های خود برگردند و انقلابیون بر مردم حکومت کنند؛ اما امام از همان ابتدای انقلاب، مردم را در همه امور سیاسی مشارکت داد و رای و خواست مردم را، میزان و ملاک قرار داد.
پیشبرد صحیح انقلاب در راستای اهداف خویش نیز، تنها با این نگرش و التزام با لوازم آن ممکن است. تنها در صورتی که به خواست عمومی مردم توجه کرده و آن را سرلوحه جهت گیری ها و عملکرد خود قرار دهیم.
این رویکرد، در برخی موارد به ظاهر آفاتی نیز، دارد؛ ممکن است منجر به روی کار آمدن دولتی باشد، با گفتمانی غلط! اما مردم سالاری دینی اقتضا می کند که وقتی خواست عمومی مردم به دلیل اشتباه محاسباتی تصمیم غلطی است، که آثار منفی کوتاه مدت نیز دارد، حکومت اسلامی نیز، تحت عنوان نرمش قهرمانانه با این تصمیم همراهی کند، تا تجربه تاریخی ملت افزایش یابد.
این روش تربیتی در حکومت داری، رشد ملت را در طول زمان در پی دارد و چون مردم مفطور به فطرت الهی هستند، تصمیمات کلی که مسیر نظام را به طور کامل منحرف کند، نمی گیرند. بلکه باید تصمیمات غلط مردم را، به مثابه لغزش یا نشستن یا حرکت با سرعت کم در مسیر رسیدن به قله در نظر گرفت؛ حرکت به سمت قله است، اگر چه مشکلاتی هم، در طول مسیر پیش می آید؛ ولی این مشکلات در حرکت کلی انحراف جدی ایجاد نمی کند.