راه حل نهایی مردماند.
#یادداشت
#مقام_مردم
#سیدمرتضی_شرافت
#یادداشت_52
#جلسه_273
#مکتب_امام
#اقتصاد_مردم_بنیاد
چند گزاره از فرمایشات استاد در #جلسه_273 :
1. راه حل نهایی مردماند.
2. دسترسی روحانیت به مردم بیشتر از همه است
—می توان روحانیت را برای مفید بودن و احساس مفید بودن توجیه کرد.
—زندگی موثر و مردمی داشتن یعنی آخوندی و طلبگی.
3. اقتصاد مقاومتی فوق العاده کلیدی است.
در این یادداشت به معرفی دو کتاب می پردازم. دو کتابی که فکر می کنم نسبت به فعالیت های طلبگی در عرصه اقتصاد مقاومتی الهام بخش هستند. البته از زاویه مباحثی که در جلسه اشاره شده است:
#معرفی_کتاب #بانکی_برای_فقرا از محمد یونس
این کتاب تقریبا تجربه نگاری ای از تلاش محمد یونس اقتصاد بنگلادشی برای نجات کشورش از قحطی است. با یک فرمول ساده و آن هم مانع زدایی از تولید و اشتغال بنگاه های کوچک و شغل های خانگی مردم.
به این صورت که وام های با بهره بسیار پایین به مردم می دهند به همراه آموزش و همراهی دائمی کارشناس اقتصادی تا فعالیت اقتصادی مردم به سود برسد و بتواند وام را بازپرداخت کند و از سودش زندگی اش را تامین کند.
جزئیات کتاب زیاد است و ارزش خواندن دارد. اما دو نکته خیلی مهم دارد:
1. با وجود تمام اصرار ها و فشارهایی که به او می آورند، اما هیچ گاه توصیه ها و دستورالعمل های صندوق های بین المللی و بانک جهانی را نمی پذیرد و آنها را استعماری می داند.
2. تجربه موفق او بسیار برای طلبه ها مفید است. یکی از مشکلات اولیه و بزرگ او، عدم اعتماد مردم به او بوده است. به نحوی که حتی حاضر به صحبت کردن با او هم نمی شدند. برخلاف روحانیت که سرمایه اجتماعی عجیب و بی نظیری در اختیار دارند. و اگر مایل باشند وارد فعالیت در عرصه های فرهنگ اقتصادی و حتی ورودهای مستقیم نظیر اشتغال زایی و … شوند، از سرمایه اجتماعی بالایی در این حوزه برخوردارند.
#معرفی_کتاب #راهبردهای_اقتصادی_پیامبر
این کتاب تقریبا با نگاه و رویکرد اقتصاد مقاومتی نوشته شده است. و به بررسی تاریخی اقدامات و سیاست های اقتصادی پیامبر (ص) پرداخته است. و به این سوال پاسخ داده است که چطور مسلمانان مدینه از وضعیت سخت و فقیرانه اوایل هجرت، در طول چند سال تبدیل می شوند به قدرت اقتصادی منطقه.
این کتاب از چند جهت مهم است.
اولا این که رونق اقتصادی یک جامعه را از شئون پیغمبری و مدیریت جامعه می داند.
ثانیا شیوه ای کاملا مردمی برای رونق اقتصادی با تمام پارامترهای اقتصادی نشان می دهد. از تقویت تولید تا تثبیت جایگاه بازار و اقدامات فرهنگی در رفتار تولید کننده و مصرف کننده و…
ثالثا تبیینی از جنگ اقتصادی آن زمان که مشرکین مکه و یهودیان مدینه بر مسلمین تحمیل می کردند و نحوه اتخاذ سیاست های پیامبر دارد.
رابعا الگویی واضح برای فعالیت های طلبگی در حوزه اقتصادی است.