ابژگی و یا سوبژگی سرمایه
#یادداشت
#مشخصات_اسلام
#اقتصاد_کاپیتالیستی
#ابژگی_سرمایه
#سوبژگی_سرمایه
#محمد_هادی_جوهری
#یادداشت_71
#جلسه_273
🔰ابژگی و یا سوبژگی سرمایه🔰
در اقتصاد کاپیتالیستی، چیزی که محور قرار می گیرد و همه ایده های اقتصادی بر آن سوار می شود، سرمایه است. سرمایه به عنوان یک شی اساسا باید به عنوان یک ابژه مورد بررسی قرار گیرد اما در اقتصاد سرمایه داری به خاطر انباشت این سرمایه و میزان اهمیت بالای آن ، تبدیل به سوبژه می شود.
این یعنی سرمایه از یک شی مفعول به یک فاعل در نظام محاسبات تغییر پیدا می کند.
سوبژه شدن سرمایه ثمره یک جهان بینی و ایدئولوژی می باشد. این سوبژگی سرمایه سبب می شود در نظام محاسبات اقتصادی سرمایه نه دیگر به عنوان یک شی مفعول بلکه به عنوان یک فاعل اثر گذار در صحنه حضور پیدا کند لذا دست به تغییر برنامه های اقتصادی زده و آن را به نفع خود تغییر میدهد.
لذا در این اقتصاد می بینیم که انباشت سرمایه مورد اهمیت واقع می شود. در صورتی که سرمایه اساسا یک ابژی بیش نیست و نمی تواند تاثیر فعال در شناخت و ارزش گذاری ها داشته باشد. اما در اقتصاد کاپیتالیستی این سرمایه به سبب سوبژگی خود به صورت فعال خود را به عنوان یک عامل مهم و ارزشمند معرفی می کند.
شاید بتوان یکی از مهم ترین تفاوت های مبنایی اقتصاد کاپیتالیستی و اسلامی را در سوبژگی و ابژگی سرمایه دانست.
نکته: این یادداشت کاملا یک اتود اولیه می باشد لذا می تواند کامل اشتباه باشد لذا از دوستان خواهش می کنم در درست و نادرست بودن این فهم، حقیر را یاری کنند. خصوصا رفقایی که تسلط بیشتری بر غرب شناسی دارند.