تلاشی برای روایتی راهبردی از هندسه مسائل ایران با نظر به غائله مهرماه 1401 – بخش سوم
💠بخش سوم
🔸رهبران جنبشهای اجتماعی
در جریان فتنه 88 جریانات سیاسی بودند که رهبری ماجرا را در دست داشتند و طرف حساب حاکمیت بودند اما طی یک دهه اخیر جریانات و احزاب سیاسی از مسند رهبری کنار رفته و جای خود را به سلبریتی ها دادند. کسانی که با وجود شبکه های اجتماعی طرفداران به مراتب بیشتری نسبت به شخصیت های سیاسی به خود جذب کردند؛ تحلیلگر بی بی سی در این باره می نویسد:
«سلبریتیها جایگزین احزاب
وقتی مشارکت در انتخابات به حداقل ممکن میرسد، احزاب و گروههای سیاسی حتی دارای مجوز، از کار افتاده و نقشی در تحولات سیاسی ندارند و بیاثر و ثمر میشوند. در این موارد، معمولا گفتهها و سخنان سایر گروهها و اقشار مرجع مانند هنرمندان و ورزشکاران با اهمیتتر میشود»
سلبریتی چیست؟ مقومات ساختاری و نهادی این نقش چیست؟ چه سازوکارهایی سلبریتی پرورند؟ فرهنگ شهرت طلبی مادی در چه مناسباتی پرورانده می شود و چگونه میتوان ریشه آن را خشکاند؟
چگونه مناسبات اجتماعی را مهندسی کنیم تا تقدیم الاراذل و تاخیر الافاضل رقم نخورد؟! چگونه آن کسانی در موقف و موقعیت راهبری سیاسی و اثرگذاری اجتماعی قرار بگیرند که قائم بالعقل باشند و نه قائم بالشهوة؟!
🔹مسئله اعتراض: اعتراض، ماده خام فتنه؟!
در حکومت دینی اعتراض را به رسمیت بشناسیم یا نه؟
اصل 27 قانون اساسی می گوید:
تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.
اما اینکه چگونه اجتماعات و اعتراضات که ماده خام فتنه برای نفوذی ها و جاسوسان هستند باید مدیریت شوند مسئله ایست که ما کمتر بدان پرداخته ایم. اگر اعتراض آری آنگاه چگونه؟!
چگونه که مخل به امنیت نباشد. ماده خام فتنه انگیزی دشمنان نباشد. مفید و مثمر ثمر برای مستضعفان و محرومان باشد و …
🔸مسئله سیطره گفتمان امنیتی!
سیطره گفتمان امنیتی بدان جا رسیده که تا کار به سطح امنیتی نرسد سنسورهای حاکمیت به صورت جدی فعال نمی شود و صد البته وقتی مسئله به صورت امنیتی جمع می شود صحنه بدون پاسخگویی واقعی و مؤثر به مسائل به دنبال مشغله های پیشین خود می رود! در این مسئله حوصله شرح قصه نیست!
🔹مسئله زن: زنان محور تغییر؟!
در سند امنیت ملی آمریکا زنان به عنوان عامل اعمال ارزشهای آمریکایی معرفی شده اند: اینجا (https://eitaa.com/Rebbioun/312) و اینجا
(https://eitaa.com/Rebbioun/314)پر واضح است که طی ده سال گذشته جامعه مخاطب هدف نظام سلطه برای پیشبرد نقشه های شوم خویش زنان خصوصا زنان جوان و نوجوان بوده است. زنان جوان رسولان برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی در عصر کنونی هستند.
هویت زن مسلمان انقلابی در چهل سال گذشته گرفتار چالش بوده است و در دهه اخیر این چالش به اوج خود رسیده، با این اوضاع پر واضح است که ما تا مسئله زن و مختصات مربوط بدان را حل نکنیم این مسئله پاشنه آشیل جمهوری اسلامی خواهد شد.
🔸مسئله حجاب: زنجیره ارزش مثبت حجاب
حجاب مسئله ایست که از آموزش پرورش تا صدا و سیما، تا صنف فروشندگان پوشاک زنانه تا تولید کنندگان و واردات کنندگان پوشاک زنانه تا نهادهای سبک زندگی ساز، تا گشت ارشاد همه در تحقق و تثبیت هنجار و ارزش حجاب دخیل هستند نمی شود کل زنجیره معیوب باشد و ما مطالبه کنش فعالانه و تام و تمام از گشت ارشاد داشته باشیم.
سخن متینی حضرت استاد میرباقری می فرمایند:
◀️ بیحجابی غربی، پیامدِ نظام اقتصادی غربی است. فقری که در نظام سرمایهداری اتفاق میافتد، ضلع فرهنگیاش همین نوع پوشش غربی است و این دو (فقر طبقاتی و بدحجابی) دو روی یک سکهاند. آنها معتقدند همانگونه که از نیروی کار باید برای تولید ثروت استفاده کرد، از جاذبههای زنانه هم باید برای تولید ثروت استفاده کرد و پوشش نباید مانع این امر بشود.
◀️ حجاب، اصل در “ایمان و کفر” و اصل در “انقلابی و غیرانقلابی بودن” نیست، ولی از فروعات و واجبات دینی و جزئی از سبک زندگی دینی است که غربیها آن را به لبه درگیری تمدنی تبدیل کردهاند. حجاب را نباید غیرتمدنی معنا کرد.
◀️ راه اصلیِ مقابله با مُنکَر، مقابله به اقامهکنندگان منکر است. شرّ اصلی و منکَر اصلی در هر دورانی، «فرعون و هامان و قارون و بلعم باعورا»های آن دوران هستند.
اگر ما حقیقتا به دنبال مقابله با بی حجابی هستیم باید به فکر مقابله با اقامه کنندگان بی حجابی باشیم.
🔸مسئله حوزه های علمیه: حوزه علمیه عزیز کجایی؟! دقیقا کجایی؟!
مسئله خاموشی و سکون و رکود حوزه ها و فقدان الگوهای بهینه موضع گیری و ایفای نقش رهبری دینی خودشان مسئله ایست که روز به روز بر انزوای حوزه های علمیه می افزاید. در جریان اخیر برخی نسنجیده و عجولانه موضع گیری داشتند و برخی دیگر راه سکوت منفعلانه در پیش گرفتند. این هر دو مذموم است. برای حوزه در حال احتضار یا در حال انعزال باید فکری کرد.
نوشتار اخیر تلاشی بود برای ترسیم هندسه مسائلی که دشمن از آنها استفاده می کند تا ما را اینچنین به چالش بکشد روایت مسئله اولین گام در حل مسئله است.
.