رییس جمهور تنها مدیرنیست!

رییس جمهور تنها مدیر نیست!

اولین مواجه ام با شعارهای انقلاب در دوران ابتدایی و راهنمایی رقم خورد. آن سال ها وقتی با خانواده د 22 بهمن و یا روز قدس شرکت می کردم، در کنار شعارهای مرگ برآمریکا، مرگ بر اسرائیل ،شعاری جذاب بود که فریاد می زدم: انرژی هسته ای حق مسلم ماست. وقتی این شعار را در کودکی فریاد می زدم، حس کوبیدن آمریکا به من دست می داد، این شعار تمام حس انقلابی ما در آن دوران بود، حتی وقتی مسولین دبستان وراهنمامیی می خواستند حس استکبار ستیزی مرا برانگیزند، ما را به تکرار این شعار وا می داشتند.این احساسات  نتیجه قدرت گفتمان سازی دولت احمدی نژاد وشخص خودش در تبدیل مسائل انقلاب به نقطه ثقل استکبار ستیزی بود.

 

دولت آقای رییسی همان طور که انتظار می رفت، مملو از اهتمام به مسائل مردم و رسیدگی جدی به وضعیت معیشت آن ها بوده است. و با حضور در حوزه های مختلف اجتماع توانسته است بخشی ازامید از دسته رفته مردم، برای بهبود وضعیت را ترمیم کند. اما از حرکت کلانی که در پیش گرفته است، تصویری از یک دولت راهبردی که به دنبال تشکیل یک بافت وحدت بخش از اراده های مردمی باشد ندارد. دولت آقای رییسی علاوه بر این که نتوانسته از عناصر گفتمانی مد نظرشان جبهه یک پارچه و وحدت بخش رقم بزند، عناصر گفتمانی مرکزی را نیز در افکار عمومی از خود به جا نگذاشته است .به تعبیر دیگر دولت آٍقای رییسی همان طور که انتظار می رفت، دولت اندیشکده هاست و شخص ایشان ها به گونه یک راهبر دست گاه حاکمیت کنش نمی کند.  این مهم اگر اصلاح نیابد، ما فرصت تاریخی را برای پیوند امت با طرح ولی را از دست داده ایم.

 

برای دیدن بازخورد استاد فلاح کلیک‌رنجه فرمایید!

الف.
چون یادداشت بدون عنوان بود گمان کردم مربوط به «فلسفه کلام انقلابی» است.

ب.
در عین حال در این نوشته به گفتمانسازی دولت نهم در باب «انرژی هسته ای» و قدرت گفتمانسازی دکتر احمدی نژاد اشاره شده است. این خوب است.

ج.
“دولت آقای رییسی علاوه بر این که نتوانسته از عناصر گفتمانی مد نظرشان جبهه یک پارچه و وحدت بخش رقم بزند، عناصر گفتمانی مرکزی را نیز در افکار عمومی از خود به جا نگذاشته است”

این ریشه در انفعال جامعۀ انقلابی دارد یا ریشه در شخص ایشان و تیمهای همکار و همراه ایشان؟

د.
دولت سیزدهم دولت اندیشکده ها است” یعنی آقای رئیسی رهبری اجتماعی ظرفیت اجتماعی موجود را برعهده نگرفته است.
این باعث از دست رفتن این فرصت تاریخی می شود.

ه.
بحث مهمی است. داغ بزرگی است.
ولی به نظرم باید دقیقتر تحلیل شود.

آیا ما وظیفه ای نداریم؟
آیا ما هیچ تأثیری بر این صحنه نمی توانیم بگذاریم؟
آیا ما نباید تغییری در روندهای کاریمان ایجاد کنیم؟ ما چگونه می توانیم همان طور که امروز حضرت آقا فرمودند، به داد دولت برسیم؟

3 3 رای ها
امتیازدهی به یادداشت
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها