امتداد تأکید بر روی «رونق تولید داخل» به عنوان سخن گفتمانی جبهه انقلاب در فضای مناظرات و گفتگوهای سیاسی و فرهنگی
#يادداشت
#گفتمان_انتخابات_1400
#عقيل_رضانسب
#يادداشت_182
#جلسه_278
💠 امتداد تأکید بر روی «رونق تولید داخل» به عنوان سخن گفتمانی جبهه انقلاب در فضای مناظرات و گفتگوهای سیاسی و فرهنگی
🔺 از آنجا که مشکلات اقتصادی الان مهم ترین مسئله جامعه ایران است، اگر کسی بخواهد در مورد فضای سیاسی بدون در نظر گرفتن اینکه از ظرفیت های سیاسی چگونه برای حل مشکل اقتصادی استفاده خواهد کرد، به انحراف رفته است. البته حالت بهتر این است که اگر کسی ایده نجات اقتصاد ایران از این مشکلات دارد، باید نشان بدهد که این ایده او چگونه حتی اثراتی دارد که می تواند مشکلات سیاسی و فرهنگی ما را نیز حل کند.
🔺 اگر گفتمان «رونق تولید داخلی و رفع موانع تولید برای رسیدن به تحول اقتصادی» توسط نیروهای انقلابی در صحنه انتخابات مطرح شود، می تواند مبتنی بر همین نقطه مرکزی تأکید، می توان ادعا کرد که این ایده اقتصادی می تواند اثراتی در فضای فرهنگی و سیاسی داشته باشد.
🔺واقع قضیه این است که بیشتر مشکلات فرهنگی و سیاسی ریشه اقتصادی دارد مخصوصا الان که مشکلات اقتصادی کشور زیاد شده است؛ اگر تولید رونق پیدا کند مشکل اشتغال و رکود و کم ارزش بودن پول ملی حل می شد، که اگر این اتفاقات بیفتد بیشتر مشکلات فرهنگی ما حل می شود، اگر ما میخواهیم کشوری داشته باشیم دارای روحیه اعتماد به نفس ملی و عزت نفس، بهترین داروی الان این کشور این است که او را مشکلات اقتصادی رها کنی. اگر می خواهیم انواع و اقسام آسیب های اجتماعی و اعتیاد و فساد اخلاقی را در کشور کم کنیم، مهم ترین عامل ایجاد این آسیب های اجتماعی مشکلات اقتصادی است و با حل مسئله اقتصاد خیلی از این آسیب های اجتماعی کم می شود؛ حتی می توان گفت که بسیاری از مشکلات امنیتی را نیز می توان با ایجاد رونق در تولید داخل و تبدیل فضای کشور به فضای اشتغال و شور و نشاط کاری حل می شود.
🔺واقع قضیه این است که اگر رسیدن به یک کشوری قوی و مقتدر نقطه مطلوب در فضای سیاسی و فرهنگی باشد، این «ایران قوی» زمانی حاصل می شود که ما بتوانیم مهم ترین مشکل حال حاضر کشور یعنی اقتصاد را حل کنیم و ادعا این است که نسخه نجات اقتصاد ایران الان «رونق تولید داخلی و رفع موانع تولید برای رسیدن به تحول اقتصادی» است.
🔺لذا نقطه تأکید در فضای سیاسی به سمت روابط خارجی با اولویت کشورهای همسایه و مسلمان و کسانی که زمینه برای صادرات به آن کشورها فراهم تر است، می رود. اساساً مباحثه در مورد رابطه با کشورهای مستکبر موضوعا از محل بحث خارج است، و مسئله اساسی جامعه ما نیست؛ اگر ما بتوانیم کشوری دارای اقتصادی قوی داشته باشیم، تحریم ها و فشارهای اقتصادی دشمن از اساس بی معنا می شود. و راه خنثی سازی تحریم ها همین توجه به مسئله رونق اقتصادی با رونق تولید داخلی است.
🔺 اینکه گفته می شود «اگر میخواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید» آدرسی غلط است، که هدفش این است که مردم ایران را به این نقطه برساند که «بیچاره شدید، دیگر کارتان تمام است و هیچ کاری از عهدهی کسی برای شما برنمیآید.»
🔺با پیش برد این دو ذهنیت در این چند سال اخیر اقتصاد کشور نسبت به برداشتن تحریم ها شرطی شده است و مدام حالت منتظره داشته است. باید این دو نکته که راه رفع تحریم ها کوتاه آمدن در مقابل آمریکا است و خودمان هم برای حل مشکلات اقتصادی مان نمی توانیم کاری کنیم، را مردم ایران از ذهن خود دور کنند.
🔺دولت انقلابی دولتی است که راه حل او برای تحریم ها این نیست که دنبال برطرف کردن آن ها از راه مذاکره با دشمنی است که تا الان نشان داده به ساده ترین تعهدات خود نیز عمل نخواهد کرد.
🔺ما باید قوی شویم، و اگر قوی شویم، دشمن از اینکه بتواند با فشار اقتصادی ما را منفعل کند و خواسته های خود را به ما تحریم کند ناامید می شود، و اساساً راه حلی نهایی و تضمینی این است که خودمان را قوی کنیم و الا همیشه باید مدام در حال امتیاز دادن به دشمن مستکبر باشیم؛ راه قوی شدن هم قوی شدن اقتصاد است، و راه قوی شدن اقتصادی این است که دولت موانع را از سر راه تولید بردارد تا مردم وارد شوند و تولید داخلی در سرتاسر کشور رونق داشته باشد.