مردم سالاری و ولایت مردم، ایده حکمرانی برای حاکمیت الله بر عالم می باشد اما این مردم سالاری و ولایت مردم با دموکراسی غربی تفاوت های جدی دارد.
مردم سالاری در این ایده فرهنگی مادر که از اندیشه حضرت امام تغذیه می کند، دارای سه ستون اصلی می باشد که هر کدام مانند یک علم، سبب برافراشته شدن پرچم و خیمه مردم سالاری شده اند. و آن ها آزاداندیشی، اخوت و مواسات و زندگی گرایی می باشند.
آزاداندیشی دو کار ویژه جدی در تحقق مردم سالاری دارد یکی آن که سبب رشد جامعه از حیث علمی می شود و دیگر آن که به تولید علم برای جامعه کمک می کند. و این رشد جامعه، سبب ایجاد اراده ملی در جامعه می شود که اساسا این اراده ملی به ولایت مردم و مردم سالاری منتج می شود و در امتداد آن یشرفت جامعه رخ خواهد داد.
اخوت و مواسات ، در نقش تنظیم کننده روابط اجتماعی میان مردم می باشد. یعنی اساسا ولایت مردم و مردم سالاری زمانی می تواند در جامعه محقق شود که روابط میان مردم با یکدیگر براساس اخوت و مواسات صورت گرفته شده باشد و الا ولایت مردم معنایی ندارد چرا که اساسا ولایت مردم به دنبال ایجاد اراده ملی برای تحقق حاکمیت الله می باشد و اگر روابط براساس اخوت و مواسات شکل نگیرد، ولایت مردم همان دموکراسی و رای اکثریتی می شود که با پمپاژ های رسانه به نفع نظام ظاغوت هدایت می شود.
و زندگی گرایی اهمیت دارد چرا که زیست مردم است که به تحقق ولایت مردم کمک می کند یعنی اگر زندگی دقیق و درست طراحی و تنظیم شود، خود کمک به سزایی در تحقق ولایت مردم خواهد داشت. به عبارت دیگر باید زیست مردم به نحوی طراحی شود که تحقق مردم سالاری را آسان کند. شاید بتوان این گونه ادعا کرد که اساسا اخوت و مواسات کلان ایده برای زندگی می باشد و در این جا قرار است که آن کلان ایده را در ساحت های مختلف زندگی فردی و اجتماعی ترجمه کرده تا زندگی و زیست جامعه و مردم تمام قد به کمک تحقق مردم سالاری آید.
https://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.png00محمدهادی جوهریhttps://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.pngمحمدهادی جوهری2022-11-27 22:28:342022-11-27 22:28:34ستون های مردم سالاری
ایده فرهنگی مادر ما از محتوای مکتب امام تغذیه می کند. در مکتب امام، ولایت جایگاه ویژه ای دارد. و اساسا غایت و هدف دنیا، تحقق مسئله ولایت الله در آن می باشد. اما این ولایت به صورت طولی از الله تبارک و تعالی شروع می شود و بعد به معصوم علیه السلام و بعد از آن به فقیه و در نهایت به مردم می رسد.
اما برای تحقق ولایت تشریعی حق تعالی بر عالم باید سایر مقام های ولایت محقق شود. یعنی تا زمانی که ولایت معصوم و فقیه و ولایت مردم در جامعه محقق نشود، تحقق ولایت الله در جامعه معنایی ندارد. چرا که اساسا آن ها هستند که دغدغه حاکمیت الله را دارند و می تواند ولایت الله را در عالم محقق کند.
ولایت فقیه در راستای همان ولایت معصوم می باشد و میتوان این دو را از یک جنس در نظر گرفت.
اما رابطه این دو ولایت با ولایت مردم به صورت دو سویه می باشد. به عبارت دیگر برای تحقق ولایت معصوم و فقیه، نیازمند ولایت مردم هستیم چرا که اگر مردم به سبب اراده خویش ولی را انتخاب نکنند اصلا ولایت تشریعی برای معصوم و فقیه محقق نمی شود. و از آن طرف تنها ضامن و راه تحقق ولایت مردم، ولایت معصوم و فقیه می باشد چرا که آن ها کار ویژه خود را محقق کردن ولایت مردم می دانند. و اساسا تحقق حاکمیت الله را در آن می دانند که ولایت مردم و مردم سالاری محقق شود. این گونه است که رابطه ولایت معصوم و فقیه با ولایت مردم به صورت دو سویه می باشد و همدیگر را تکمیل می کنند و در نهایت سبب تحقق ولایت و حاکمیت الله بر عالم می شوند.
https://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.png00محمدهادی جوهریhttps://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.pngمحمدهادی جوهری2022-11-27 22:25:512022-11-27 22:25:51جایگاه ولایت در ایده فرهنگی مادر ( نسبت لایه های ولایت با یکدیگر )
پدیده اغتشاشات 1401 ، برگرفته از یک جنگ ترکیبی تمام عیار دشمن بر ایران بوده است اما این جنگ تمام عیار، علل و ابعاد مختلفی می تواند داشته باشد. اما این علل و ریشه های متفاوت از یک نقطه محوری و ریشه اصلی در حال تغذیه هستند. با یک استقرا از نگاه ها و بیانات اندیشمندان، می توان برخی از علل را احصا کرد ، اما نکته اصلی این است که ریشه اصلی را برای تحلیل این اتفاقات، در چه بدانیم.
1-بروز قدرت نرم انقلاب اسلامی در در یک سال اخیر و شکوفایی اراده انقلابی در بدنه کارگزاران کشور
4-برآورد سازمان های امنیتی دشمن از از حال و هوای انقلابی در ایران و فعال نمودن تمامی گسل ها و پیشران ها
5-انباشته شدن انواع و اقسام اعتراضات در جامعه و نبود لایه سیاست در ایران
6-دولت و الگوهای توسعه گرا
7-حذف جریانهای مختلف سیاسی از قدرت و یک دست شدن حاکمیت
8-وجود خشونت در تعامل حاکمیت با مردم و از میان رفتن اعتماد اجتماعی به نظام که شروع آن مسائل بنزین و آبان ۹۸ است
9-تغییر زیست جهان نسل جدید به جهت پدیدار شدن تکنولوژی های نوین ارتباطی
10-سرکوبی غرایز؛ نیازهای جنسی زنان
11-تولد جامعه نوین در ایران و تغییر ساختارهای کلان اجتماعی از جمله زنان
12-نبود ساز و کار اعتراض و گفتگو در در کشور
13-ضعف سازوکارهای حکمرانی
14-سنت تمحیص و ابتلا
15-تسخیر افکار عمومی توسط جنگ ادراکی و شناختی دشمن و نبود حاکمیت رسانه ای و فضای مجازی در ایران
…
این ها برخی از تحلیل های متفاوت از علت اصلی پدیدآمدن اغتشاشات می باشد. نکته دیگری که حائز اهمیت می باشد این که است که با یک بررسی اولیه می توان این را فهمید که برخی ریشه و علت اغتشاشات اخیر را ، در ناکارآمدی های اجرایی در جمهوری اسلامی می دانند ، برخی آن را به عدم وجود عقلانیت کارآمد در جمهوری اسلامی برمیگردانند ، عده ی زیادی آن را به طراحی های دشمن متصل می کنند، عده ای دیگر ظلم به زنان و مسائل جامعه شناختی را علت می دانند و عده ای ریشه آن را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می دانند. این ها ریشه ها و عوامل مختلف برگرفته شده از تحلیل های متفاوت از وضعیت اغتشاشات نشات می گیرد.
https://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.png00محمدهادی جوهریhttps://andishekalami.ir/wp-content/uploads/2022/01/kalami-300x138.pngمحمدهادی جوهری2022-11-27 06:21:342022-11-27 06:21:34ابعاد و علل مختلف اغتشاشات اخیر