ابعاد و زوایای مختلف برای طراحی پدیده نهضت گفت و گو

بسم الله الرحمن الرحیم

  • برای طراحی یک سازه در جهت پدیده نهضت گفت و گو باید ابعاد و زوایای مختلفی را در نظر گرفت تا بتوان یک طراحی دقیق و حرفه ای برای آن در نظر داشت. در طراحی باید به سوالات زیر پاسخ داد :
    • چرایی گفت و گو ؟
    •  چیستی گفت و گو ؟
    • چگونگی گفت و گو ؟
    • مخاطب گفت و گو ؟
    • محتوای گفت و گو ؟
    •  قالب گفت و گو ( دیالوگ یا مونولوگ یا … ) ؟
    • مکان گفت و گو ؟
    • زمان گفت و گو ؟
    •  روش گفت و گو ( اقناعی ، توجیهی ، جدلی و … ) ؟
    •  اهداف گفت و گو ؟ خروجی گفت و گو ؟
    •  نسبت گفت و گو با مفاهیم ارزشی مانند ازادی و جمهوریت و … ؟
    •  تجسدها و تعین های گفت و گو ؟
    • نمادهای گفت گو ؟
    • بسترهای گفت و گو ( مراد از بستر های گفت و گو انواع فضای های مجازی و حقیقی می باشد )؟
    • مجریان گفت و گو ( مراد از مجریان این است که در این طراحی چه کسی نقش مجری و راهبر پدیده گفت و گو در جامعه می شود ؟ حوزه ، حاکمیت ، مردم و یا … ) ؟
    • سازمان های مرتبط با گفت و گو ( یعنی چه سازمان و ارگان هایی، ایجاد پدیده گفت و گو در جامعه در سبد کاری آن ها قرار می گیرد ) ؟
    • نهاد های مردمی مرتبط با گفت و گو (  یعنی چه نهادهای مردمی، ایجاد پدیده گفت و گو در جامعه در سبد کاری آن ها قرار می گیرد ) ؟
  • این ها بخشی از مسئله هایی می باشد که برای طراحی یک سازه برای پدیده نهضت گفت و گو در جامعه باید به آن پاسخ داد و در یک طراحی حرفه ای و دقیق به آن ها نیاز داریم. البته که این ها فقط سوال هایی است که به صورت کلی درباره طراحی سازه گفت و گو جمع آوری شده است و الا بخشی دیگر از سوالات مختص به ویژگی های آن جمعی است که قرار است مجری و راهبر آن سازه باشند چرا که اقتضائات و شرایط ویژه آن جمع و گروه می تواند طراحی ما را دچار تغییر و تحول های جدی کند.

فناوری های اجتماعی حوزه معنویت بهترین حمله به طرح دشمن

بسم الله الرحمن الرحیم

  • اساسی ترین نیاز انسان مسئله معنویت می باشد. جمهوری اسلامی، مزیت نسبی اش نسبت به تمام حکومت ها و مدل های حکمرانی در دنیا، پاسخ عینی برای مسئله معنویت بشر می باشد. و جهان استکبار تمام معضلش با جمهوری اسلامی همین مسئله معنویت می باشد چرا که پاسخ به معنویت در جمهوری اسلامی شیوه ای جدید از حکمرانی را در دنیا رقم زده است و این باعث شده است که ایران تنها کشوری باشد در که نظم کنونی جهان با طرح استکبار و دنیای مدرن همراهی نکند.
  • حتی می توان اتفاقات خاص پدیده اغتشاشات اخیر را در همین فضا تحلیل نمود چرا که این بار پدیده اغتشاشات در داخل به شدت به قبح شکنی و از بین بردن مظاهر معنویت پرداخته است و در بیرون از ایران ، به کمک سلبریتی ها و جریان های دیگر به دنبال این است که یک تصویر زشت و زننده از ایران نشان دهد. همه این کارها را می توان در این جهت معنا کرد که دنیای مدرن و استکبار جهانی به دنبال آن است که به جامعه جهانی نشان دهد که نسخه حکمرانی ایران صحیح نیست تا آن فناوری های اجتماعی در حوزه معنویت دیده نشود و مورد توجه قرار نگیرد.
  • اما در این میان اگر لایه سیاست گذاران فرهنگی در جمهوری اسلامی هوشیار باشند باید سعی بر آن کنند که فناوری های اجتماعی حوزه معنویت را به شدت تقویت و تکثیر کرده تا با این کار نقشه اصلی دشمن را خنثی کند.
  • پدیده اربعین، سرود سلام فرمانده ، راهیان نور ، هیئت ، مواسات و … برخی از آن فناوری های اجتماعی حوزه معنویت می باشند.

گفتمان، چیست و چگونه شکل می گیرد؟ (2)

💠گفتمان، چیست و چگونه شکل می گیرد؟ (2)💠

🔹 چهارمین شرط موثر در تحقق گفتمان، نوع روابط اجتماعی میان آن مردم است. هرچه نسبت ارتباط مردم باهم عمیقتر و واقعی تر باشد، زمینه برای شکل گیری یک امر در میان همه، فراهم تر است.
البته مراد از ارتباط عمیق میان مردم، یک ارتباط پوشالی و اعتباری نیست. مراد یک ارتباط واقعی و فطری است. ارتباط واقعی یعنی مردمی که در فکر و ایدئولوژی و بعد احساسات و شعارها، شبیه هم باشند. نه صرف اینکه در یک هدف سطحی باهم هم هدف و هم راه باشند.
در این محیط، چون اکثر انسانها منطق فکر و عواطف و عملشان یک چیز است و از یک منشأ سرچشمه می گیرد، لذا اگر امری مطابق فکر و قلب عده ای از آنها باشد، احتمال زیاد مطابق فکر و قلب دیگر افراد هم خواهد بود.

🔹 پنجمین شرط که در شکل گیری یک گفتمان موثر است، ذکر است. که مقابل آن غفلت است. انسان چون دارای چند بعد در این دنیای مادی است، دچار تکثر می شود. تکثر، او را به سمت غفلت می کشاند. انسانی که از امری غافل است، مانند این است که اصلا آن را نمی داند. یعنی آن علم، خاصیت خودش که حرکت است را از دست می دهد. خلاصه اینکه چیزی به گفتمان تبدیل می شود که به ذهنیت مردم تبدیل شده باشد. یعنی جلو چشم آنها باشد و در اندیشه آنها حاضر باشد.
مهمترین چیزی که امروزه موجب حضور و عدم حضور یک علم می شود، رسانه و تبلیغات و هنر است. این قدرت رسانه است که می تواند هیمنه علم را از بین ببرد. می تواند کاری کند که انسانی که نسبت به چیزی عالم است، اما آن علم به کارش نیاید. ما باید بدانیم که با انسان سروکار داریم. انسان صرفا از علم و آگاهی های خودش دستور نمی گیرد بلکه انسان از علمی که در نزدش حاضر است، دستور می گیرد. و رسانه در حضور و عدم حضور علم و آگاهی های ما بسیار دخیل است. مگر انسانهایی که خودشان را از این نوع تأثرات رهایی بخشند.
اساسا رسانه است که نیاز و درد و حس توده مردم را جهت دهی می کند. رسانه است که تعیین می کند چه چیزی گفتمان شود. لذا از شرایط اساسی ایجاد گفمان، عملکرد فعال در عرصه رسانه است. درحالیکه رسانه امروز کاملا به دست دشمن است و اوست که بر گفتمان ها کاملا سوار است و ما فقط در حال دفاع هستیم. تا وقتی برای ولنگاری فضای مجازی، کاری نکنیم، برای گفتمان سازی عمومی کار خاصی نمی توانیم انجام دهیم.

گفتمان، چیست و چگونه شکل می گیرد؟ (1)

💠گفتمان، چیست و چگونه شکل می گیرد؟ (1)💠

🔻در جامعه، افراد و گروه های مختلفی هستند و حرفها و سخن های زیادی رد و بدل می شود. چیزهای زیادی مطالبه می شود. خواسته ها و نیازهای زیادی مطرح می شود. علایق و لذت های بیشماری بیان می شوند. اتفاقات تلخ و شیرینی چشیده می شود؛ اما اکثر اینها از همان حالت عبور نمی کنند. یعنی بیشتر از زمان حال خودشان و بیشتر از اطرافیان خودشان، زنده نمی مانند.
🔻چه می شود که یک امر و اتفاقی، مورد صحبت قرار می گیرد؟ شیوع پیدا می کند و سر زبان ها می افتد؟ احساسات و عواطف را بر می انگیزاند؟ و باعث تحریک و انبعاث افرادی می شود؟

🔻می توان چند شرط ذکر کرد که چرا سختی شیوع پیدا می کند:
🔹 شرط اول این است که انسانها دچار یک خلاء و نیاز باشند و چیزی را که فکر می کنند رافع آن نیاز است، بیابند. البته این نیاز و خلأ، باید به قدری شدید و قوی باشد که موجب حرکت انسان برای رفع آن شود. لذا هرچه این درک نیاز، بر یک عقبه اندیشه ای و فکری مستحکم بنا شده باشد، قوی تر است و دیرتر سرد می شود.
بر این اساس یکی از کارهایی که باید انجام دهیم این است که باید کاری کنیم که مردم، تعالیم دین و انقلاب که نیاز واقعیشان است را نیاز حس کنند. وقتی به مردم میگوییم حجاب لازم است، باید لزوم و نیاز به آن را برای مردم تبیین کنیم. وقتی میگوییم کمک به استکبار ستیزان جهان لازم است، باید مردم نسبت به اهمیت آن قانع بشوند. حتی ضرورت اصل این انقلاب و استکبار ستیزی خودمان را نیز لحظه به لحظه و نسل به نسل باید تبیین کنیم.

🔹 دومین شرطی که موجب گفتگو و بعد گفتمان امری می شود، این است که آن امر، عواطف و احساسات انسان را به هیجان در بیاورد. در آن حماسه و شور باشد. انسان هایی که هنوز فطرتشان کار میکند، آن را اخلاقی تلقی کنند. چیزی باشد که خلأ آن، موجب درد در قلب انسان شود. و الا امری که انسان آن را مورد نیاز حس کند ولی خلأ آن موجب درد و رنج نشود، بعید است که قدرت فراگیری در میان انسانها را داشته باشد.

🔹 شرط سوم، امید به حل شدن و حل پذیری آن امر است. یعنی اگر انسانها نسبت به چیزی احساس نیاز کنند و از نبود آن درد هم بکشند ولی امیدی برای رسیدن به آن نداشته باشند، بازهم اکثر انسان ها برای آن اقدامی نمی کنند و سخنی از آن نمی گویند. لذا همیشه گفتمان بر امری رخ می دهد که انسان نسبت به آن امید داشته باشد. البته احساس حل پذیری با حل پذیری متفاوت است. شاید چیزی واقعا قابل حل نباشد ولی احساس حل پذیری در میان مردم باشد.
ادامه دارد…

حفاظت شده: ایده فرهنگی مادر

این محتوا با رمز محافظت شده است. برای مشاهده رمز را در پایین وارد نمایید:

اهمیت علم در نگاه دین(در نسبت سبک زندگی دینی و تولید علم)

علم در احادیث معصومین با عناوین مختلفی همچون برترین سعادت،راهنما، نجات بخش، زنده کننده ی نفس، روشن کننده ی عقل و میراننده ی جهل یاد شده و برای کسب آن حدّ معینی تعیین نشده است.

عالمان وارثان انبیاء معرفی شده اند و کسب علم یک فریضه ی همگانی است…

در فضیلت علم و علماء روایات زیادی وارد شده است که کتاب فضل العلم کافی در این باب قابل توجه  است…

بعنوان نمونه از امير المؤمنين علي عليه السلام روایت شده كه فرمودند:

أَيُّهَا النَّاسُ اعْلَمُوا أَنَّ كَمَالَ الدِّينِ طَلَبُ الْعِلْمِ وَ الْعَمَلُ بِهِ أَلَا وَ إِنَّ طَلَبَ الْعِلْمِ أَوْجَبُ عَلَيْكُمْ مِنْ طَلَبِ الْمَالِ إِنَّ الْمَالَ مَقْسُومٌ مَضْمُونٌ لَكُمْ قَدْ قَسَمَهُ عَادِلٌ بَيْنَكُمْ وَ ضَمِنَهُ وَ سَيَفِي لَكُمْ وَ الْعِلْمُ مَخْزُونٌ عِنْدَ أَهْلِهِ وَ قَدْ أُمِرْتُمْ بِطَلَبِهِ مِنْ أَهْلِهِ فَاطْلُبُوهُ..(کافی جلد1 ص 31)

امام زمان عج در دعای شریف:

اللّٰهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِيقَ الطّاعَةِ، وَبُعْدَ الْمَعْصِيَةِو……….و وَامْلَأْ قُلُوبَنا #بِالْعِلْمِ و#َالْمَعْرِفَةِ،…وتَفَضَّلْ عَلَى عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ النَّصِيحَةِ

با دعای  …وامْلَأ قُلُوبَنَا ِبِالْعِلْم َوِالْمَعْرِفَة… گستردگی نیاز انسان به علم و معرفت را در مسیر تکامل بیان فرموده اند.

البته در این دعای شریف در کنار علم طلب معرفت هم شده که معنایی أخصّ از علم دارد.

آیة الله جوادی آملی در توضیح  تفاوت معرفت و علم میفرمایند:

حضرت ولی عصر عليه السلام همراه علم، معرفت را نيز در دعا از درگاه حق تعالي مسألت نموده است معرفتّ أخص از علم است و به علمي اطلاق ميشود كه با تمييز كامل معروف از غير خود و إدراك خصوصيات آن همراه است. بر منتظران راستين است كه به اكتساب علم بسنده نكنند  و با عمق بخشيدن به گستره علوم به كسب معرفت نايل آيند،كه هر معرفتي علم هست؛ اما هر علمي معرفت نيست.

 

جریان شناسی شکل گیری نظم نوین جهانی2، افول آمریکا، سردمدار نظام سرمایه داری عصرحاضر

کلان ترین لایه تغییرات قابل رؤیت و قابل روایت، تغیییر و تبدلات تمدنی است. حرکت تمدنی از غرب به شرق، اگر بخواهد درست معنا گردد باید در همین افق دیده شود و الا موجب خطای محاسباتی خواهد شد.

تمدن از یک عقلانیت نرم تغذیه می کند لذا وقتی یک حرکت تمدنی از غرب به شرق شکل می گیرد و نظم نوینی در حال شکل گیری باشد باید بتوان این تغییر عقلانیت را نشان داد.

جریان دیگری در تحلیل شکل گیری نظم نوین جهانی، افول آمریکا آن هم از حیث سرمایه داری عصر حاضر مورد توجه قرار می دهند و این اتفاق را ناشی از شکل گیری یک نظم نوین می دانند. حال آنکه این تغییرات اقتصادی یک حادثه راهبردی است و نباید این حادثه راهبردی را نشان از این تغییر تمدنی دانست.

قلب اغتشاشات اخیر

رهبر انقلاب در دیدار با دانش‌آموزان در تاریخ ۱۱ آبان ۱۴۰۱ در بخش انتهایی بیاناتشان به «اغتشاشات» پرداختند و در همین سخنرانی بود که از «جنگ ترکیبی دشمن» نام بردند. در همان ابتدا نقش روشن «آمریکا» و همچنین به برنامه‌ریزی‌های برای آشوب و اغتشاشات و میدان‌داری عوامل آمریکا اشاره کردند؛ ایشان قلب فتنه و دشمنی‌ها را شناسایی کردند و به آن اشاره می‌کنند و به مبارزه‌ی با دشمن اصلی دعوت می‌کنند.

در زمان حضرت امیرالمومین صلوات الله علیه هنگامی که خوارج دست به غارت اموال و انفس مسلمین زدند، حضرت امیر دشمن اصلی را معاویه میدانستند و به مبارزه و جهاد بر علیه معاویه که قلب فتنه بود دعوت می‌کردند.

و بهترین راه مبارزه با آمریکا در این دوره،‌ پشرفت همه جانبه ایران اسلامی است؛‌ همان چیزی که باعث رعب و وحشت استکبار جهانی شده است و از روی ترس دست به این جنگ ترکیبی با برنامه‌ریزی‌های سنگین زده است. و در انتهای همین بیانات که در صدر یادداشت اشاره شد، به «تغییر نظام جهانی» و «نقش ایران» اشاره کردند که برای جلوگیری از طولانی شدن یادداشت شما را به آن سخنرانی ارجاع می‌دهم و در نهایت مهم‌ترین پیام ما به جبهه دشمن را مطرح کردند که باید «قدرت مقاومت ملت ایران» باشد؛ باید در پس این جنگ ترکیبی این پیام به دشمن مخابره بشود.

برای مردم باشیم نه برای لایک و کامنت و توئیتی ها

خوشبختانه یا متأسفانه هر روز از مسیری می‌گذرم که چشمم به چهره‌های نورانی شما روشن می‌شود، با آن تسبیح های در دست، کنار خیابان…
هر روز با شرمندگی می‌سوزم و رد میشوم…

و این شده آرزوی تکراری هر روز من که:  ای کاش می‌توانستم برایتان کاری بکنم…

ای #مردم مومن و صبور ایران که با صبرتان دشمن و عاملان منافق و اختلاسگرش را به زانو درآورده اید…

برق چشمان هر کدامتان پر از اخلاص و صداقت و نورانیت است…

مبارکتان باشد که خداوند برای شماست ….
و الله مع الصابرین….

هر چند همه ی ما برای مجازی ها شده ایم و کسی سراغی از شما ساکتان مظلوم نمی‌گیرد …

و نصیحت امام مظلومان را فراموش کرده ایم که فرمود:
فَإِنَّ سُخْطَ الْعَامَّةِ یُجْحِفُ بِرِضَی الْخَاصَّةِ، وَإِنَّ سُخْطَ الْخَاصَّةِ یُغْتَفَرُ مَعَ رِضَی الْعَامَّةِ.

@sahraei313313

فرهنگ اساس است

«ورود در دومین چهلواره‌ی انقلاب اسلامی که با آغاز سده‌ی جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیب‌شناسانه و روزآمدساز، به مجموعه‌ئی از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقوله‌ی فرهنگ است. فرهنگ، جهت دهند‌ه‌ی همه‌ی اقدامهای اساسی و زیربنائی جوامع بشری و شتاب‌دهنده یا کُندکننده‌ی آن است.
این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتاً ناظر به ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصه‌های گوناگون کشور به مقوله‌ی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق است که فرهنگ‌سازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیله‌ی پیشرفت و موفقیت آن و بی‌نیازکننده از ابزارهای الزام‌آور و تحکّمی است.
همچنین ناظر به این نکته‌ی حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه‌ی بخشهای گسترده‌ی آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیله‌ی مصون‌سازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانه‌ئی برنامه‌ریزی شده‌ی بیگانگان بدخواه است.» (مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۸/۲۳)

🔸بر اساس فرمایشات متعدد حضرت آقا، فرهنگ نه تنها مهم است بلکه اساس است و حل سایر مشکلات کشور در زمینه های اقتصادی و سیاسی و … نیز به کمک فرهنگ امکان پذیر است. ایشان فرهنگ را مهم ترین عامل همه پیشرفت های کشور می دانند و می فرمایند:
«فرهنگ یک ملت است که می‌تواند آن ملت را پیشرفته، عزیز، توانا، عالم، فناور، نوآور و دارای آبروی جهانی کند» (۱۳۸۳/۰۲/۲۸)

لذا فرهنگ نقش بسیار تعیین کننده ای در رشد و پیشرفت خواهد داشت و لزوم رسیدگی به آن به شدت بالاست و ما را از همه فعالیت های الزامی حاکمیتی برای کنترل مسائل جامعه بی نیاز میکند. در هر مسئله ای که توانسته باشیم فرهنگ آن را در جامعه تثبیت کنیم نیاز به فعالیت های حاکمیتی و استفاده از قدرت به شدت کم خواهد شد، لکن مادامی که نتوانیم غلبه فرهنگی بیابیم ناچار به استفاده از روش های دیگر برای جلوگیری از انحراف اذهان مردم و نفوذ تفکر غربی هستیم.

🔸متاسفانه در سالهای اخیر به سبب کم کاری دولت ها و عدول از گفتمان رهبری و ایجاد مشکلات متعدد اقتصادی برای مردم، حضرت آقا گفتمان مسائل اقتصادی را بالا آورده اند و صحبت در مورد اصل فرهنگ در ادبیات ایشان مقداری کمرنگ شده است در حالی که خودشان نیز از این عدم تمرکز بر فرهنگ ابزار ناراحتی کرده اند. تا جایی حتی برخی نیروهای حزب اللهی فرهنگی احساس کردند که باید بروند سراغ کار اقتصادی. این کم کاری های ما در حالی است که ایشان فرموده اند تنها جایی که حاضرم جانم را در آن فدا کنم فرهنگ است و بارها ما را به کار در زمینه فرهنگ و هدایت اذهان دعوت کرده اند و جهاد تبیین را واجب فوری و قطعی معرفی کرده اند. بگذریم که جنس ورود ایشان به همان مسائل اقتصادی و سیاسی نیز فرهنگی است از جمله همین اقتصاد مقامتی که به آن اشاره شد و یا در قضیه برجام، ایشان حجم اصلی کارشان فرهنگی بود و با تبیین مواضع و با تکرار آن به بیان های مختلف سعی داشتند که ذهن مردم و مسئولین را به سمت مقاومت و مقابله با دشمن و تلاش خستگی ناپذیر برای پیشرفت کشور کوچ دهند. یعنی در اینجا نیز به همان مطلب که فرهنگ اساس است و با آن میشود همه مشکلات دیگر را نیز حل کرد پایبند بودند و هدفشان این بود که با فرهنگ مشکل اقتصادی و سیاسی را حل کنند.

در ابعاد زندگی فردی انسان همه چیز برای شخصیت و تعالی شخصیت انسان است. لکن در ابعاد زندگی اجتماعی انسان همه چیز برای فرهنگ است و فرهنگ هدف است. لذا فرهنگ نه تنها اساس بلکه هدف است.

مژده به مردم ایران

إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ.
نَحْنُ أَوْلِيَاؤُكُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ ۖ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِي أَنْفُسُكُمْ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَدَّعُونَ.

ای ملت برگزیده ی ایران، ای ملتی که بیش از ۴۰سال روی شعار ربنا الله ایستادید و ربوبیت ادعایی و پوشالی آمریکا را تحقیر کردید و رب پنداران و کدخدا انگاران در رسانه‌ها و حنجره های منافقان داخلی و خارجی در دانشگاه و حوزه نتوانست دلتان را بلرزاند.
مژده باد بر شما که به شکرانه ی استقامت تان نوید نزول و امداد ملائکه در راه مقدستان داده شده و خداوند خصوصا خودش ولایت شما را در دنیا و آخرت برعهده گرفته تا شاهد خلق معجزه ها باشید.

پس نترسید و نلرزید و غم به دلتان راه ندهید و از قائله های خیمه شب بازی شان منفعل نشوید و بر حق تان و دین تان و انقلاب تان استوار باشید که همه ی عالم، از قلبهای مردم جهان گرفته تا دعای ماهی های دریا و دعای ذره ذره مولکول‌های هوا همراه شماست…
ای چهره‌های نورانی شما ریشه در تکوین و هستی عالم دارید و مانند جبهه ی مقابلتان هبائا منثورا نیستید، پس محکم باشید…
ألیس الصبح بقریب….

 

اهمیت گفتمان سازی در عرصه فرهنگ

حضرت آقا فرهنگ را به معنی ذهنیت می دانند و معتقدند براساس ذهنیت های مردم می توانیم فرهنگی که بر فضای فکری آنها حاکم است را، بشناسیم. همچنین ایشان درجای دیگر، نتیجه گفتمان سازی را، همراه کردن ذهن های مردم و ذهنیت سازی برای دیگران می دانند. ایشان معتقدند وقتی شما مسأله ای را گفتمان کردید، آن مسأله مردمی و عمومی می شود و نه تنها شما که به آن مشغول هستید، مورد توجه قرار می گیرید، بلکه دیگران نیز، ولو اینکه آن موضوع را قبول نداشته باشند، ناچار به اجرای آن می شوند؛ چون خواست مردمی پیرامون آن شکل گرفته است.
در غیر اینصورت، بزرگترین کارها را هم اگر انجام بدهیم و گفتمان سازی نکنیم نه تنها مردم دیدگاه مثبتی به ما پیدا می کنند، بلکه گاهی از کارهای ما برداشت های بدی نیز، می کنند.
درواقع کار فرهنگی بر خلاف آنچه به ذهن ما می رسد، اقدامات فرهنگی از هم جدا و گسسته نیست. بلکه برنامه هایی است، که منجر به زمزمه شدن و همه گیر شدن آن موضوع می شود.
این نکات را می توان بر فعالیت های سازندگی گروه های جهادی تطبیق نمود.